söndag 11 mars 2012

Vår vigsel 10/3 -12

Igår, den 10/3 vigdes vi, jag och Brandon. Vi är väldigt glada över att vi äntligen tog detta beslut, och vi har aldrig varit så säkra på att det är med varandra vi vill spendera resten av våra liv med. Vi har varit förlovade i drygt 3,5 år så det var inget snabbt beslut att gifta sig;)

Vi bestämde oss för att gifta oss borgerligt, inte för att det är något fel på att gifta sig i kyrkan, verkligen inte, men jag var inte i form för att ha ett bröllop utan ville bara ha en liten intim tillställning. Vi valde att endast ha mina 2 äldre systrar och respektive med på vår dag. Jag vet att vårt val gjort vissa besvikna, främst mina föräldrar som såklart ville närvara, men detta kändes rätt för oss att göra såhär just nu. Visst hade jag på ett sätt velat ha mina föräldrar och resterade syskon med på vår dag men jag är väldigt tveksam om jag hade orkat med det, och då hade det inte varit roligt ändå, jag hoppas att min familj förstår detta och inte tror att jag älskar dem mindre för det. Vi kommer troligtvis ha en fest för familjen senare i sommar när jag mår bättre och lillan är ute.

Varför nu då? Varför inte vänta? Visst skulle vi kunna väntat, men tanken har ändå funnits att gifta sig och eftersom vi snart har en liten hos oss kändes det bra att få göra detta innan, dels pga att det är lättare med allt pappersarbete och att B automatiskt nu får gemensam vårdnad och slipper krångla med det. B har tagit mitt efternamn vilket gör det lättare för alla att uttala hela hans namn;) Dessutom är det nu dags att förnya hans pass (och snart få körkort;) så det passar bra att han byter namn nu så vi inte behöver göra om allt igen senare.


Vill klargöra för alla att vi INTE gift oss för att underlätta för B att få stanna i Sverige. Detta var jag klar med från allra första början. B har inget behov av att gifta sig till att få stanna i Sverige då han redan beviljats permanent uppehållstillstånd och det går inte att gifta sig till ett medborgarskap, utan samboskap uppvägs precis lika tungt som äktenskap!! Däremot har vi bott på samma adress i snart 2 år och efter 3 år på samma adress kan han (om han vill) ansöka om svenskt medborgarskap (vare sig vi varit gifta eller ej alltså). Vi gifter oss endast för att vi vill och för att det känns fint att ha en enad familj nu när vår lilla groda snart föds.


Dagen började tidigt med att syster S och jag gjorde oss i ordning, B och C tog hand om hundarna och började sedan även de göra sig i ordning. Lite senare kom även syster J och hennes man O för att göra sig i ordning. Det var alltså 6 vuxna (varav 2 preggos) och 4 hundar i vårt lilla hus. Trångt men det funkade fint. Vi åkte ner till sjön här hos oss för att ta lite bilder (medan solen var framme=) innan vi begav oss in till Nkpg och rådhuset. På rådhuset vigdes vi och det var en kort men väldigt fin ceremoni. Vigselförättaren hette Wille Holmberg, han var väldigt trevlig och vigseln skedde på engelska.

Efter vigseln togs det kort både inne i förmaket, ute i trapporna på rådhuset och utanför rådhuset. Vi begav oss sedan till restaurangen för att äta. Efter middagen (som var väldigt trevlig) åkte vi hem för att rasta hundar. Sedan begav vi oss till Dufweholms herrgård och deras spa-avdelning som vi fick använda under kvällen. De hade dukat upp med frukt/snacks bord och vi fick fina blommor av all personal.

Dagen innan (fredags) fick vi även blommor med blombud från Brandons jobb-kollegor, tack så jättemycket =)

På spa-avdelningen tillbringade vi resten av kvällen med att ligga i bubbelpoolen, bada bastu och självklart titta/lyssna på melodifestivalen. Det blev en mysig och avkopplande kväll.



Både jag & Brandon är så otroligt tacksamma och glada att vi har en sådan underbar familj. Mina systrar och deras män har verkligen gjort vår dag fantastisk och minnesvärd. Vi älskar er <3


 Bilderna vid vattnet är tagna hemma hos oss vid badplatsen
 Syster J, jag och syster S.
C, Brandon och O
 Jag och B inne i Rådhuset
Vi 3 =), Grodan var vaken och sparkade i princip hela dagen;) Kan tänka mig att hon hörde mycket bekanta röster=)
Nyvigda, första pussen efter " I now pronounce you as husband and wife" =)

Här fick B för första gången skriva sitt nya namn, det var lite ovant;)
Fina brudbuketten.
Här är vi allihop samlade i rådhusets förmak.
C, syster S, Brandon, jag, O och syster J.
 Kusinerna hälsar genom magarna;)
Vi har inte skaffat några nya ringar än utan fortsätter med förlovningsringarna då det inte är någon idé att prova ringar nu (jag har så svullna fingrar). Vi vet dock ungefär vad vi vill ha så det blir nya ringar så småning om.

Älskar skillnaden i vår hudfärg och tanken på att grodan troligtvis får något mellanting=)
 Kärlek <3
Jag och syster S =)
Uppdukat bord på spa-avdelningen =)
Skönt avslut på dagen:)

1 kommentar:

  1. Låter som ni hade en underbar dag!, det var ni helt klart värda =)

    jag förstår föräldrarna kanske blevbesvikna, men jag tror de förstår. Klok du är somkänner efter avd du orkar och att ni tog det beslutet ni gjorde. Önskar er all lycka till *kram* Malin

    SvaraRadera