tisdag 27 mars 2012

Bytt avdelning

Idag fick jag byta avdelning. Förut låg jag på förlossningen men idag var det fullt där och fler mammor var på ingång så därför beslutades det att jag fick byta. Att det blev just jag är ju för att jag dels är lätt att flytta på, jag är ju inte sängliggande och har inte haft vattenavgång/blödningar osv, och dels så är det ju så att min förlossning inte har startat det minsta (tyvärr)..

Men jag ska erkänna att det var jobbigt att byta när jag såg vem som skulle få mitt rum.. En kvinna från min föräldragrupp som var beräknad ungefär samtidigt som mig (också hennes första barn btw), usch vad orättvist tycker jag, hon får sin bebis nu men jag måste vänta.. jaja, så är det..

Jag ligger numer på bb/gyn. Det är mycket värre än att ligga på förlossningen kan jag tala om, jaa alltså det är lika snäll personal och rummet är minst lika bra, men, alla måltider sker i matsalen och där är alla mammor med sina nykläckta små godingar.. kände igen flera stycken tjejer nu när jag var där och åt middag.. Jättejobbigt faktiskt, har inte känt sådan avundsjuka förut som jag gjorde just då, de satt där och åt samtidigt som de pysslade om sina små knyten.

En sak gjorde mig dock ganska glad, hehe, deras magar såg precis ut som min, om man inte sett dem dra omkring på sina bebisar så skulle man lätt tro att de fortfarande var gravida =P Så på det sättet smälter jag ju in, skulle kunna tas för nyförlöst, känns helt sjukt, men det är klart, det tar väl ett tag innan magen drar ihop sig, dessa mammor födde ju barn bara för några timmar/någon dag sedan..

EN annan tjej fanns det dock i matsalen som inte drog runt på en korg med bebis, hon drog runt på en dropp-ställning istället... Hon led helt klart av hyperemesis - dvs extremt graviditetsillamående. Stackarn åt några riskorn men inte mer, hon hade inte fått någon mage än så hon var nog inte mer är 6-16v gången typ.

Jag mådde visserligen extremt illa och spydde flera ggr/dag i början av min graviditet (v 5-14) men jag klarade mig ändå, jag hade väl en bra grund från början och fick aldrig så dåliga värden att jag behövde läggas in även om det var tal om det ett tag..



Det är dag 5 som inlagd idag. Jag hade tid hos BM nu på morgonen och B hade ju sovit över så han var med. Vi hade ett bra samtal kring förlossning och hon tyckte min förossningsplan var jättebra, kul att höra =). Lite oroväckande att jag samlat på mig massor med vätska, vet inte riktigt om det bara har med graviditeten att göra eller om det är så att den medicin jag äter gör att jag lättare samlar på mig. Försöker dricka mycket men det är svårt.

Jag har sedan förra besöket gått upp 4,5kg, och det är mest vätska (lite bebis oxå såklart), det syns på mig, har blivit svullen i ansiktet och benen är jättetjocka - får märken efter strumporna och om man håller på benet syns vita märken efteråt = ödem.. Känns inte alls kul men förhoppningsvis försvinner de snabbt efter förlossningen. Något annat som togs upp är min klåda, jag tar ju tavegyl-tabletter mot det morgon och kväll men ändå kliar det rejält och jag har fått mycket fula märken, främst på benen men nu även upp på ryggen och sidorna.. Därför fick jag ta lever och gallsyreprover idag, får se om de visar något, annars kanske jag kan få något bättre att smörja in mig med iaf så jag kan sova på nätterna.

Dagens siffror:
Sf-mått = 34,5cm
Urin = u.a
Bt= 131/95
Fosterläge = huvud ner och fixerat
Bebis hjärtslag = 160slag/min
Vikt: + 4,6kg

Nu tänkte jag ta en liten promenad ner till kiosken, ska köpa någon mer tidning så jag har något att göra ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar