lördag 28 januari 2012

Ronja och kattungarna

Jaha.. här görs inte många knop. Har långtråkigt, B lämnade jag på jobbet i morse, han jobbar nu lördag/söndag och sover där.

 Kattungarna är galna, hänger i gardiner, river i blomkrukor och klättrar på benen.. Samtidigt är de väldigt kelsjuka och kommer när man ropar på dem. Är dock otroligt tacksam nu att det blev 2 och inte 5 st eller fler..

Men, känns rätt skönt att de byter hem om 2 veckor, även om jag kommer sakna dem förstås.. Förstår inte dem som skaffar 2st 12v kattungar samtidigt, speciellt inte från samma kull, eller är det bara våra ungar som är så busiga? (nää inte troligt, den svartvita är inte ens särskillt busig, mest den svarta som hittar på hyss)..
   Eller är det så att de blir annorlunda när de byter hem och inte har kvar mamman som trygghet? En teori..

Ronja älskar kattungarna iaf, och de gillar henne. De brukar ligga på mattan alla 4 (mamma Kiwi med) och busa, Kattungarna älskar Ronjas yviga svans (som såklart viftar nonstop;) Ibland blir det dock lite väl mycket fart, att ha en 45kilos klump som springer efter små knappa 1kilos klumpar i ett litet vardagsrum är ingen hit alla gånger. Då blir det time out och Ronja förfyttas till farstun.. Dock dröjjer det inte länge innan ungarna är där inne hos henne och busar istället..  Så visst blir det tomt när de flyttar, stackars Ronja, först mista bästa vännen och sedan kattungarna..

Har fått uppdatering från nya ägaren att Nellie har det bra iaf, känns skönt. Hon var gnällig första natten och saknade oss men tydde sig direkt till deras andra hund och de är nu bästisar och ligger och myser hos varandra =) När ingen i familjen där är hemma har hundarna tillgång till hundgård där de kan gå in i ett uppvärmt rum, så då försvinner ju även Nellies lilla "problem" som hon har med att hon gärna tuggar på mattor/skor när hon är ensam.
Sedan har hon nu ett stort hus att vara i, jättestor trädgård och de är ofta i skogen och går promenader = perfekt hundliv. Är så glad att vi hittade en sådan bra familj till vår fina Nellie, dessutom bor hon nu i mina gamla hemtrakter så jag känner väl till området och förhoppningsvis kan vi åka och hälsa på henne i sommar =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar