tisdag 17 januari 2012

Brandon..

Nu har även B fått den där dumma hostan med ond hals (och min är inte borta än) så vi går och hostar om vartannat. Det är svårt att sova om nätterna då man störs av varandra så efter halva natten brukar det sluta med att B går upp och gör te och somnar sedan i soffan.

Kl 14:00 igår hade vi tid på vårdcentralen igen... B har åter fått dessa svullnader (även denna gång på foten, fast nu på ovansidan) och haltar omkring.
Vi är jättenöjda med läkaren på Vc, han tar oss på allvar, utesluter inte något, ringer runt till andra specialister och har verkligen gått in för att lösa "mysteriet" med B. För det är tydligen de det  är. Ingen, varken i USA eller här i Sverige har listat ut vad det är för något han har, och då har vi träffat MÅNGA läkare på både sjukhus och olika vårdcentraler.
Dessutom är denna läkare glad och skämtsam samt kanske det viktigaste, han pratar god engelska så jag slipper agera tolk.

Nu har vi iaf kommit fram till att det är inflammationer i lederna, inflammationen kan bryta ut vart som helst men endast i en led åt gången.
 Det är troligtvis ärftligt (suck) då hans pappa och bror har mildare former av detta. När inflammationen bryter ut så blir området först rött, sedan svullet och han kan inte böja leden. Han får feber och måste ta medicin för att få ner inflammationen som då ger sig efter ett par veckor.
 Förut hade han kanske 1-2 utbrott/år, nu det senaste året har han haft 6-8 utbrott..

Igår tog de "endast" 6 rör blod.. Flera sjukdomar har uteslutits genom att testa om han bär på olika gener men några till saker kunde han bli testad för.

Nu har han fått kortison utskrivet och ska ta i 5 dagar. På måndag ska läkaren ringa och utvärdera och om det blivit bättre ska han få börja med en ny medicin för att se om anfallen upphör.


Vi håller tummarna och hoppas på det bästa, för nu räcker det med sjukdom i den här familjen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar