måndag 27 augusti 2012

Fullspäckad söndag

Igår hade vi mycket på schemat. Vi klev upp tidigt för att hinna packa och äta frukost i lugn och ro innan vi skulle ta bussen mot stan och babysimmet. Det är alltid lite nervöst när man gör något för första gången och inte vet riktigt hur det ska gå till eller hur barnet ska reagera på aktiviteten. Vi hade dock inget att oroa oss för alls =)
I bussen mot babysimmet. Hon ser rätt sur ut, men det var hon inte;)
I vagnen efter simmet. Vi tog på henne mycket kläder eftersom de blir så kalla efteråt och det blåste dessutom en hel del ute.

















Då vi var en extragrupp som blivit till för att det anmälts så många barn så var vi väldigt få i vår grupp, endast 4 bebisar (alla runt 4-5 månader). Det var kul att alla hade med sin partner, det gjorde ju att det fanns pappor där med så B behövde inte känna sig ensam;)

Vi var även första gruppen på morgonen, 10:00, så det var lugnt och skönt i lokalerna = BRA för bebisarna. Först bytte vi vuxna om och sedan var det en kort info om hur badandet skulle gå till. Vi bytte sedan till badbyxor på mimmi precis innan vi gick ner i poolen, ville inte riskera att hon skulle kissa i knät;)

Det märktes att hon trivdes direkt när vi gick ner i vattnet. Hon plaskade på och skrattade om vart annat ;) Det var absolut inget som var självklart. En annan bebis skrek i högan sky så föräldrarna fick gå upp med henne nästan direkt, en annan var precis som Mimmi och plaskade på och den tredje var lite rädd men de behövde inte gå upp iaf.

Vi badade i knappt en kvart, men det var absolut tillräckligt - vilka trötta bebisar vi fick efteråt;) Jag ammade Mimmi lite innan vi gick (de blir så lätt uttorkade efter bad så de behöver vätska).

Poolerna är faktiskt jättebra, de använder minimalt med klor (luktar inte alls) just för att det inte ska vara någon fara för bebisarna att svälja vattnet (de använder sandfilter för att rena poolen istället). Dessutom är tempen 33-34 C i vattnet och luften varm, jätteskönt ;)

Vi gick sedan tillbaka mot bussen och mimmi somnade direkt när hon lades i vagnen (badet ligger inte ens en km från bussen så det är ingen lång promenad).

När vi kom hem åt vi lite snabbt och lät Mimmi sova en stund.  Sedan fick hon mat och på sig finkläderna - vi skulle ju på kalas =)

Det var till Vadstena vi skulle, Lucas hade 2-års kalas =) Mimmi var ganska trött (inte så konstigt) men tyckte ändå hon var duktig och lekte på och smilade upp sig. Vi åkte hem lite tidigare när vi märkte att hon inte orkade mer. Det blev lite mycket ljud, barn och vuxna på en gång där efter ett tag ;)

 Här ser man verkligen hur trött hon är. Vi försökte få henne att sova lite men nädu, det ville hon verkligen inte.
Fiin leksak;)
Den där bilen var faktiskt väldigt intressant:)
Sötnos
Mimmi och Lucas =) Han var så snäll och ville ge mimmi lite att dricka. Hon hade nappen i munnen så hon fick ju inget men jag fick däremot en del saft i knät, haha, gulligt var det iaf;)
Lucas och hans kusiner gick omkring och pussades och dansade, så söta =)
Full fart på golvet;) Tror att presenten vi köpte var uppskattad;) Så svårt att veta när man själv inte har/har haft barn i den åldern.

















Vi åkte hem och handlade lite på vägen eftersom Martin och hans tjej Madde skulle komma på middag. Det kändes lite mycket för Mimmi först men eftersom vi skulle vara hemma hos oss tyckte vi att det var ok, då var det ju bara för mig att gå undan med henne om det blev för mycket.
Det blev en trevlig kväll=). Mirjam var trött men glad och hade inget emot att bli hållen av andra en stund. Är riktigt imponerad av att hon orkat med denna dag faktiskt.

Mimmi ser något stel ut, hehe

Mimmi var glad trots att det varit en lång dag och efter läggdagstid.
=)
















Mimmi somnade runt 22 igår och jag trodde hon skulle sova läänge idag, icke, före 5 var hon uppe och tjoade, galna unge;) Vi kommer ta det ganska lugnt idag. Ev blir det en sväng till stan för att boka synundersökning till B - han är i STORT behov av nya glasögon. Han jobbar så sena kvällar/nätter och det är inte så skönt att ha linser då. Jag vill även försöka bli av med bilen. Har fått en del svar på min annons men inget jag tycker verkar särskilt seriöst så det blir nog att vi skrotar den ändå.. Visst hade vi kanske fått 2-3 tusen om den sålts men nu vill vi bara bli av med den, kan inte betala för 2 parkeringar längre, dessutom får vi väl tbx nått på skatten om den skrotas nu (är skattad till början på nästa år). Ska höra med skroten idag så får vi se.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar