måndag 13 februari 2012

Utbildning och flytt

Dagens utbildning handlade om tiden efter förlossningen. Det var en sjukgymnast som lärde oss att kniiipa ;) Bäckenbottenträning med andra ord. Jag har tidigare tänkt mycket på det här med att knipa och tränat en del hemma, är nog som de flesta blivande mammor livrädda för att drabbas av sfinkterrupturer med medföljande besvär av inkontinens efter förlossningen, eller att drabbas av livmoderframfall... så att knipa är viktigt!

Det var iaf riktigt kul träning och atmosfären var god. 11 tjejer var vi, tror alla var mellan ca 20-30 år så jag kände att jag passade in;) endast 2 hade barn sedan tidigare, resten var förstagångsföderskor. Tyckte det var väldigt komiskt att se alla med sina magar, någon hade lite större (var väl längre gången..) men annars var allas magar i ungefär samma storlek som min så kan tänka mig att alla var runt v 28-32 typ.

Vi fick förutom bäckenbottenträning träna på hållning, vilket de flesta tyckte var lite jobbigt, det är ju så lätt att börja svanka när man är framtung. En övning var att vi skulle med hjälp av bäckenet lyfta upp magen och sedan tillbaka samtidigt som händerna skulle hållas på ryggen för att man skulle märka skillnaden - såg skitkul ut när 11 preggos skulle upp med magen i vädret och sedan vagga tillbaka, om och om igen, hehe.
   Vi pratade lite om hållningen vid bärandet av bebis och vid amning med, mycket att tänka på där..

Efteråt kom en dam från folktandvården och pratade lite om dels våra tänder och tandkött som påverkas under graviditeten men mest om när våra knoddars risgryn tittar fram och hur vi ska sköta dem då.

Efteråt passade jag på att handla lite och åkte sedan hem. Idag var det ju dax för Coco att flytta. Hennes nya matte kom och hämtade och satte henne i buren. Coco blev helt förtvivlad och skrek samtidigt som hon försökte bryta sig ut. Kiwi brydde sig dock inte ett skit utan låg lugnt och sov högst uppe på katt-trädet.
Tror de kan bli en ganska jobbig natt för nya ägaren inatt, Coco är inte alls som sin syster utan mer "gapig" precis som sin far.. och vill alltid vara nära någon. Men hon ska ju få 2 nya bröder som hon kan ty sig till så det ska nog gå bra.

Har fått reda på att Blackie mår jättebra i sitt nya hem, är väldigt nyfiken av sig och följer med sin nya husse och matte på allt de gör;) Hon har även fått ett nytt namn - Alice. Passar fint på henne tycker jag. Jag frågade vad ägaren till Coco tänkt döpa henne till, hon hade inte tänkt något nytt namn utan trodde att Coco skulle få behålla sitt namn. Helt upp till ägaren såklart även om vi mest valde namnen på kattungarna på skoj just för att de skulle kunna byta sedan. Vi gick ju på frukttemat då föräldrarna heter Kiwi och Mango (Mango har dock enligt nya ägaren fått ett nytt namn - "Farfar Hefner", hehe passar honom utmärkt) så därför döptes ungarna till Blackberry (Blackie) och Coconut (Coco).



 Bara minuter innan nya ägaren kom - sista myset med mamma. Kiwi dock måttligt road - lite tvättande gjorde hon dock.
Väldigt suddig bild på mig o mys-ungen. 1300g vägde hon idag, vid födseln vägde hon 99g, rätt bra viktuppgång, 100g i veckan mao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar