tisdag 21 februari 2012

Katrineholm

Idag har jag varit och hälsat på C och hennes son L som nyligen flyttat till K-holm. Måste säga att jag är lite avundsjuk på deras fina lägenhet, tyckte den var skitstor;) De bor i en 4:a på första våningen. Det var riktigt länge sedan vi sågs och L har verkligen vuxit rejält;) Riktigt mysig liten pojk det där, inte blyg för fem öre=)
Hoppas vi kan ses lite oftare nu när vi inte bor så långt ifrån varandra.

Fick jättefina presenter till grodan=)













B har varit i stan idag för att skaffa nya inlogg till körkortsteorin och sedan hade han ett möte på arbetsförmedlingen, skulle fylla i lite papper tydligen och skulle även få en jobbcoach(?) om jag förstått det rätt som ska hjälpa honom lära sig mer om hur det svenska jobbsystemet är uppbyggt.

 Han är ju utbildad ingenjör inom maskinteknik eg och det är naturligtvis det han vill jobba med, men när inte folk vill anställa någon som inte pratar svenska så får han jobba som kock istället...trist att det är så, han skulle gärna ta svenskalektioner om han hade möjlighet - men hur ska han då få en inkomst under tiden han pluggar - för det går inte att ta någon lektion i veckan, ska man plugga svenska och komma in i det krävs det heltid.

Kommer man frivilligt till Sverige har man inte rätt till bidrag för att plugga svenska som flyktingar/asylsökande som kommer hit har.. Lite synd för det hade hjälpt honom mycket om han fått hjälp med språket. Nu får han lära sig allteftersom då han måste jobba så vi får någon inkomst. Så döm inte alla som kommer till Sverige och inte kan språket - det är faktiskt många som vill men tyvärr inte har möjlighet att plugga pga ekonomiska skäl, sedan finns det naturligtvis dem som bara inte vill komma in i systemet och lära sig trots att de får möjlighet och de människorna ger jag inte mycket för..



Imorn ska jag på amningsgrupp - det ska bli intressant =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar