måndag 8 oktober 2012

Härliga dagar

Igår var vi som vanligt och simmade med mimmi på morgonen. Sedan åkte vi till Norrköping för att hälsa på vännerna Beatrice och Emil. Vi blev bjudna på god mat och hade en trevlig em/kväll.

Idag startade vi dagen med att åka till Ikea. Där åt vi frukost och köpte en matta & gardiner till mimmi. Sedan gick vi och bytte storlek på en dress jag köpt till henne, den passade bra nu och tanken är att hon ska kunna ha den ett tag så bytte till strl 74 som nu är stort men snart så;) Vi köpte även en fleeceoverall till henne.

Vi åkte sedan hem och bytte om till mjukiskläder och packade fikakorgen innan vi åkte mot skogen. Nu fick ronja följa med också =)

Åkte till samma ställe där jag var i fredags eftersom jag visste att det fanns svamp där. Vi hade dock inte räknat med att hitta så mycket svamp som vi faktiskt gjorde. Mimmi fick sitta på brandons rygg i sjalen när vi plockade - något hon var väldigt nöjd med, då såg hon ju jättebra;) Ronja sprang lös... Fick senare reda på av mamma att det är första dagen på älgjakten idag.......hon kommer inte få vara lös framöver!! Vi mötte inga jägare eller jakthundar iaf som tur var, men fy vad pinsamt om man skulle råka störa jakten pga lösspringande hund. Ronja är ingen jakthund och hon springer inte ifrån oss när vi är ute heller men kommer en jakthund förbi skulle hon säkert störa den hunden, det vill man ju inte.

Nåja, svamp kryllade det av iaf. Vi hade kunnat plocka mycket mer men vi hade inget mer att plocka i. En ica-kasse blev överfull och en stor hink likaså, sedan fick vi sluta plocka och gå tillbaka mot vagnen igen Där satt vi och fikade en stund, sedan tog jag mimmi på ryggen och vi gick en sväng innan vi åkte hem igen. Toppendag med andra ord =)

Nu när vi kom hem har vi städat och gjort i ordning en lekhörna i vardagsrummet till mimmi. Det ska upp lite på väggarna och så men det kommer bli bra. Har börjat rensa lite svamp med, men det fick räcka efter en timme, kommer ta ett tag att gå genom berget av svamp på köksbordet men så skönt när det blir klart, perfekt att ha i frysen och plocka fram då och då.


I soffan hos Beatrice & Emil
Glad skit =)
Under bordet
Beatrice, Emil & Mimmi


Idag, på ikea
Mimmi fick en gurkbit att suga på när vi åt frukost, hon var så nöjd så


Igår när jag inte hittade "rätt napp" prövade jag åter igen en "eska-napp", de där lite mer formade napparna som mimmi ratat totalt sedan hon föddes, men vips så dög det alldeles utmärkt. Idag har hon haft en sådan hela dagen, undra varför de nu, efter sex månader, helt plötsligt duger? Bra är det iaf, hoppas det fortsätter så för dessa nappar är mycket lättare att få tag på (och billigare). De hon haft innan har bara funnits på vissa få butiker och kostat 50kr/st..
Nya fleece-overallen. Lite stor ännu men väldigt mysig =)
B prövar att ha Mimmi på ryggen, mimmi kollar upp i taket.
Mysigt

I skogen gick det utmärkt att sitta på pappas rygg
Härligt höstväder.





Fördelen med att ha henne på ryggen är att man kan böja sig ner utan att hon är "i vägen". Nu är hon så pass stadig att det inte känns läskigt heller.


Fina Ronja njöt, hon älskar verkligen skogen.
Fanns väldigt gott om dessa godingar;)

Lite fika efter svampplockandet.


Sedan var det min tur att ha henne på ryggen. Så mycket lättare än att bära henne på armen. Känns precis som att ha en ryggsäck på sig, inte tungt på något sätt, inget som klämmer och ingen sned-belastning  Sjal är kanon =)

Min fina lilla tjej <3
En härlig promenad hann vi också med.


Dagens svampplock. Har lite o rensa nu;)
Mimmis nya lekhörna.

2 kommentarer:

  1. Fina ni är och vilken mysig dag ni verkar haft. Saknar er!

    SvaraRadera
  2. Tack vännen, det hade vi verkligen =) Saknar dig med. kram

    SvaraRadera