torsdag 4 oktober 2012

BVC & läkarbesök

Idag var det dags för halvårskontroll på Mimmi. Jag gick tidigt hemifrån eftersom vi skulle posta ett paket innan. Stumpan somnade i vagnen utanför BVC så jag lät henne sova en stund innan vi gick in.

Då läkarn var där var det fullt med föräldrar & barn i väntrummet. Blev väldigt förvånad när en pappa kom fram med sin son på 6 mån och bad honom hälsa på oss. HEJ, sa han glatt! What? Har faktiskt inte hört en 6 månaders säga hej, rent och klart förut. Det skedde inte bara en gång heller utan varje gång pappan sa hälsa på detta barn så sa sonen hej, häftigt tycker jag.

Mimmi säger massa saker men inget som liknar ett endaste riktigt ord;)

Vikten hamnade på 7,9kg idag, trodde hon skulle nått över 8 kg men inte riktigt än;)
Längden var på 66cm, bara 0,5 cm på en månad, men, som bvc-tanten sa, "- jag drog nog i henne lite extra förra gången" hehe;)

Hon ligger precis mitt på både längd och viktkurvan, en liten "medelbebis" med andra ord.

Fick ny flaska med d-droppar idag med, inte så mkt kvar i den första nu.

Sedan fick vi gå ut och vänta på läkaren. Det var lite jobbigt att sitta och vänta för ALLA barn som gått in dit började storböla där inne så undrade vad han sysslade med e g..

Medan vi satt och väntade kom en något förvirrad nybliven pappa bärandes på en ytte pytte bebis. Han skulle ha tag på en flaska d-droppar men satte sig och pratade med mig medan vi väntade på läkaren.
Tydligen hade de kommit hem från bb igår, lillen som bar född i v37 hade fått hjärnhinneinflammation så det hade varit en tuff start, han hade inte heller gått upp i vikt ordentligt så det var lite kämpigt.

Minns så väl de där första veckorna med en nyfödd när allt är så nytt, mysigt men skrämmande på samma gång.

Tillslut fick vi komma in till läkaren iaf. Han klämde och kände på Mimmi. Lysande på lungor osv. Allt var tipptopp! Mimmi smilade stort och skrattade - på supergott humör som oftast, så det var inget farligt där inne;)
Läkaren tyckte det var kul att det var nått barn som var glatt och inte grät när han kom nära, inte lätt att vara läkare alla ggr;)

Nästa tid är om en vecka, då blir det tuberkulos-vaccination för Mimmi. Inget jag ser fram emot, biverkningarna kan vara riktigt jobbiga. Hoppas hon klarar sig lindrigt undan.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar