torsdag 12 juli 2012

Mormor på besök + mimmis vaccination

Igår kom mimmis mormor på besök till oss. Hon ska iväg till Gotland på hennes semester så hon passade på att besöka oss innan och hjälpa till lite med flyttstöket:)

Igår putsade hon fönstren och torkade skåp, sedan gick vi ut på baksidan av huset och plockade blåbär. Vi var ute en liten stund och fick ganska snabbt ihop 6,5 l =) så det blev både kvällsmat igår och frukost idag + massor till frysen.

Idag åkte vi tidigt till lgh för vi hade ombesiktning vid 9:00. Såklart skulle det strula, vi kom inte in med de nya nycklarna, de skulle flexat om låset redan 2008 men det gjordes aldrig så de "nya" nycklarna funkade inte. Vi fick ringa låsfirman så fick de komma. Hade enorm tur där att ett fönster hade lämnats på glänt så han kom in och slapp borra sönder låset. Nu fick vi temporära lås till förråd och lgh så har ett helt gäng nycklar;)

Det var lite saker som hon tyckte de skulle fixa som inte stod med i förra besiktningen så det var bra. De ska även ta bort ramper och extra handtag för lgh är handikappsanpassad vilket ju inte vi behöver..

Sedan var det bara att packa in det vi lyckats få plats med i bilarna. Massa köksgrejer blev det.

Kl 12 var vi tvungna att åka - b till jobbet och vi till Åby för Mimmi hade tid på BVC för vaccination idag. Det gick bra men visst blev hon ledsen när de stack henne. Hon fick även extra vaccin mot hepatit eftersom B är från Thailand. Hoppas hon slipper bli febrig av vaccinet, det visar sig väl i natt/imorn isf..

Vuxit har hon gjort, idag vägde hon 6350g och var 61,5 cm lång med hf 41 cm :) hon följer sin kurva kanonbra och ligger nästan precis på medelkurvan både på längd och vikt, =)

Imorn blir hon 3 månader <3

Efter det åkte vi till huset och rastade Ronja samt packade om. Vi stannade bara en stund innan vi åkte mot Ikea. Vi passade på att äta där och handlade lite till lgh. Köpte en matta till mimmis rum samt en korg för gosedjur. Köpte handdukar till badrummen och diskställ till köket samt gardiner till vårt sovrum, får bli mer en annan dag när vi har tid och råd.

Till lgh igen och fixa o diska. Körde mycket i diskmaskinen (så skönt med stor diskmaskin). Mamma satte upp ett par gardiner, i mimmis rum fanns inga fästen och eftersom det är betongvägg får vi vänta till pappa kommer med slagborr..

Kl 20:25 gick mammas tåg hem så körde henne till stationen (hon lämnade kvar bilen här för den ska min syster S låna över semestern.. Mamma är ju ändå på Gotland, dock är det eg syster J's bil, men den har hon alltså lånat ut till min mor nu då hon är föräldraledig och inte behöver den)

Sedan åkte vi direkt hem till huset och Ronja. Nu vilar vi lite, ska hämta B bil 24:00 i Nkpg..

MYCKET körande idag, är helt slut, och lilla Mimmi har varit då duktig, hon har sovit mest hela tiden, sov sig genom hela Ikea-besöket, somnade i bilen varje gång och sov i vagn och på madrass i lgh, härliga unge<3

Stort tack Mamma/Mormor för all hjälp, det var kul att ha dig här=)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar