torsdag 17 maj 2012

Underbara pysventil

Igår fick jag äntligen tag på det jag letat länge efter - windi pysventil. (vet att det fanns på nätet men ville inte vänta på lev tid)

Jag har letat på flera affärer o apotek men inte hittat den, nu fanns den på barnens hus, vad glad man kan bli av en liten (dyr) plastgrej;)

Hem och prova - Mimmi som skrikit i närmare 2 dygn åkte upp på skötbordet, fick lite varsam massage (som de rekommenderar på förp) på med olja o in med ventilen. Det tog en 3-5 sekunder och sedan kom det.
Tack o lov!!

Hon låg kvar så nöjt och pruttade på ett bra tag, sedan var det lugnt. Inget mer skrik, hon fick mat och somnade.

Vilken grej=)

Man får anv ventilen högst 3ggr/dag. Oftare än så kan leda till en störning så hon sedan inte kan prutta själv...det vill vi inte.. så tänker bara anv dem när det är akut. Annars får hon ligga på mage (bara när hon är vaken ofc) och kämpa själv.

Nu på morgonen är det lite kämpigt igen men hon gråter inte utan ligger och trycker, benen är rakt ut och rumpan i luften. Tänk att en sådan självklar sak som att prutta kan skapa så mycket smärta hos ett litet spädbarn.
Riktigt bra grejjer;)
Mimmi har börjat få upp ögonen för olika föremål och kan hålla blicken stadigt =) Denna leksak satt hon och kikade på bra länge under bilturen ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar