torsdag 3 maj 2012

Magknip

Mimmi har fått magknip. Det började i tisdags natt med att hon var gnällig. Då förstod jag inte riktigt varför, sedan fortsatte det igår och B fick då ta hand om henne mycket för jag tycker det är superjobbigt när hon bara skriker och skriker, blir jättestressad..
    I natt var det lugnt men på förmiddagen började det igen.. Då åkte jag till apoteket och köpte semperdroppar och miniform. Hon har fått de första dropparna nu och jag hoppas de hjälper, det kan ju ta några dagar-någon vecka innan man ser resultat (om man gör det alls).

  Nu i eftermiddag har det varit helt odrägligt, tycker så fruktansvärt synd om henne, hon blir helt röd och spänner sig för att försöka trycka ut luft/bajs men inget kommer och då börjar hon gallskrika - lilla vännen.
Har burit på henne på alla möjliga sätt, masserat magen och hjälpt henne få ut luft genom att tempa och genom att rapa henne efter varje måltid.. Hon har iaf ätit lite och sovit en stund, men man ser att hon har ont när hon sover för hon gör väldigt mycket miner (gråter) i sömnen. Det tär på en jättemycket, dels att se sitt barn ha ont och dels för att man inte får det lugnt 2 minuter knappt. Och då har hon bara haft detta ett par dagar, tänk de stackars bebisar som får kolik (och deras föräldrar).. hoppas och ber att hon ska slippa det.

Har funderat på varför hon fått magknip nu? Vet att det är extremt vanligt på spädbarn (alla har det nog någon gång) och det kan vara en utveckligsfas.. Hon är lite för liten för att det ska vara kolik (de brukar komma vid 6-8v, men kan säkert komma tidigare med iofsg). Det kan vara så att jag ätit för mycket gasbildande mat (har dock haft samma kost hela tiden typ), eller så är hon känslig mot mjölkprodukter, det kan också vara så att hon sväljer väldigt mycket luft när hon äter (eftersom jag har mkt mjölk kan det vara svårt för henne att hinna svälja i början och då följer mycket luft med ner..)

Det finns mao mycket som kan orsaka magknip och det finns tyvärr ingen mirakelkur mot det..

Utmattad bebis, nappen dög i några minuter iaf. Sedan somnade hon på min axel, lilla pluttan.


3 kommentarer:

  1. sv: 3 veckor är inte tidigt alls. Tuva fick det när hon var en vecka, och vanligen börjar kolik då - när de är en vecka gammal :S Ett tips till dig är att prova kolikmassage, vi fick lära oss det på BVC och det hjälpte en hel del :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jasså, då har jag fått fel uppg, trodde det började vid 6-8 v.. Hmm då kan det alltså vara kolik. Ska kolla upp kolikmassage samt prata med BVC på måndag. Bra att det hjälpte för er=)

      Tack!

      Radera
    2. Brukar inte kolik mest vara nattetid? Finns ju något smör man kan i flaskan när man matar (borde gå att ge på annat sätt) du som ammar. Som ska lena magen och göra att se hårda kommer ut. Men som sagt fråga på BVC :-) lycka till

      Radera