torsdag 29 december 2011

Barnvagn..

Nu är barnvagnsletandet i full gång, vi har lagt undan pengar och vi fick även en summa i julklapp för just barnvagnen så nu är det dax.

Vi kommer att köpa en emmaljunga citycross, det är en kombivagn (både sitt och ligg):

Denna är med citykorg, men vi får se om det blir citykorg eller hård/mjuklift. finns för och nackdelar med båda..

Sittvagn, fördel att det går att vända så barnet sitter både framåt och bakåt.

Stora hjul men ändå låg vikt och lättkörd gjorde att jag fastnade för denna vagn, har hört nästan uteslutande gott om den och jag tycker den är väldigt snygg =)










Då vi har en väldigt liten bil och inte vet om vi kommer hinna uppgradera den innan grodan är född kommer vi även köpa en sulky som kommer användas när vi ska iväg. Det blir en akta graco mirage +,


Denna vagn tar minimalt med plats ihopfälld och väger endast 7 kg. Den största fördelen med den är dock att vi kan fästa babyskyddet direkt på vagnen.
Detta gör att vi inte behöver väcka grodan när vi flyttar h*n från bilen till vagnen, det är bara att klicka fast direkt från basen i bilen till vagnen, supersmidigt =)

Det är en väldigt enkel vagn och tål säkert inte hur mycket som helst men den ska vara väldigt lättkörd då man både kan ha framhjulen snurrandes eller låsta. När grodan blir för stor för babyskyddet sitter h*n som vanligt i sulkyn istället. Kommer vara perfekt när jag behöver åka och handla eller åker till familjen över någon helg =)

Emmaljungan kommer köpas begagnad, det finns många fina vagnar som endast använts till ett barn och jag ser ingen anledning varför vi måste köpa en ny för 7000-9000 kr när vi kan få en vagn något år gammal för ca 1/3 av priset, ev köper vi ny lift/citykorg till den isf.. Hellre en bättre begagnad vagn av hög kvalitet än en ny billigare vagn av sämre kvalitet.. det är så vi tänker iaf.. Sulkyn kommer vi köpa ny, för den anser jag blir sliten fort och är inte av lika hög kvalitet.

Så här ser tankarna ut angående barnvagn just nu =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar