torsdag 5 april 2012

Gårdagen

Vilken fin dag det blev igår, bara B och jag (+ grodan såklart). Visst, det var inte varmt ute men solen sken och humöret var på topp=)

Grillningen blev riktigt lyckad, kul =)
Medan B tände grillen så förberedde jag maten =)

Det blev kött, chorizokorv, baconlindade körsbärstomater, zucchini, champinjoner, majs, lök och paprika.
Perfekt att sitta inne i köket och kika ut för att se vad han håller på med;)
Spetten klara för grillning =)
Mums =)
Ronja var självklart med och hade stenkoll. Väldigt skönt att hon är så lugn så man inte behöver oroa sig för att hon skulle sno någon mat eller välta någon grill.

 Hon skulle faktiskt aldrig få för sig att ta någon mat som låg på köksbordet, vare sig vi finns i närheten eller inte, annat var det med Nellie, där fick man passa maten annars rök den så fort man vände bort blicken (ögontjänare till 1000;)

Vi är väldigt sparsamma med att ge Ronja annat än torrfoder (och hundgodis) öht, dels för att hon är så känslig i magen och dels för att vi inte vill ha en hund som tigger (eller stjäl) vid matbordet. Har hon väl fått en gång av oss (eller någon annan) så försöker hon såklart tigga igen, men ett "nej" eller "lägg dig ner" så slutar hon direkt (kan dock gissa att det tar fart när grodan ska lära sig äta och det flyger mat lite här och där, hehe).

Idag gav vi med oss lite så hon också fick känna att det var en speciell dag så hon fick lite bacon på torrfodret och fick slicka vispen efter jag vispat grädden till tårtan, vilken lyx =) ( Det är för övrigt något hon fått lära sig redan som valp, är elvispen igång så får man nästan säkert slicka vispen, så hon kommer alltid direkt när hon hör det ljudet och hu vad besviken hon blir om det visar sig att jag bakat något med choklad så hon inte får smaka.., tur att jag inte bakar så ofta;)


Mina älsklingar =)
















Jag hade även lovat B att klippa hans hår idag, så det var bara att sätta igång.

Ingen jättebra bild och klar var jag inte heller, men man får ju ett hum om hur det skulle bli ;)

Nog för att B saknar hår på många ställen på kroppen (armar, ben, rygg och bröst, finns inte ens lite fjun) men på huvudet har han minsann hår så det räcker och blir över, riktigt tjockt och fint är det och jag hoppas att grodan får samma fina hårkvalité.

B blev nöjd och det var ju det viktigaste, jag har gjort det några gånger nu och börjar tycka det är rätt så kul =)






Sedan blev det tårta. Som sagt så är det chokladbottnar, hallonmousse på ena lagret och chokladmousse på det andra , grädde på, noblesse på sidorna och hallon och hyvlad choklad överst.
B gillade tårtan =)

Vi passade sedan på att beställa framkallning på bröllopskorten och några förstoringar, tyckte det var bäst att passa på nu för snart är det väl andra bilder man vill framkalla, misstänker jag;)


På kvällen satt vi och kollade på gamla videoklipp från våra första resor tillsammans, Brandons första resa hit och min första resa till USA. Galet att det redan är över 4 år sedan, samtidigt känns det väldigt avlägset för det har hänt så mycket. Känner inte igen "flickan" på videorna längre.

Känns dock så otroligt häftigt att vi hållit ihop trots alla hinder vi gått genom. Det har varit motstånd sedan dag 1, vad det gäller ekonomi, avstånd, myndigheter, språk, boende, uppehållstillstånd, skola, jobb, missfall, sjukdom mm, mm. Det ända som inte varit motstånd är eg familjen, och det är vi oerhört tacksamma för, annars hade det aldrig gått.

Nu känns det som att vinden har vänt. B har fått permanent uppehållstillstånd, på god väg med körkort, han har svenskt personnummer och ett jobb, vi har gift oss och vi bär nu samma efternamn (mitt), och det bästa av allt är såklart att vi snart får träffa vår lilla groda och bli en liten familj <3



I morse var utsikten såhär;) Lillan var riktigt morgonpigg och vi låg och myste en bra stund innan B gick upp. Nu kunde också B känna hennes fot sticka ut från magen, det var verkligen ett stenhårt avtryck precis över naveln, det riktigt spänner i skinnet och är ganska ömt fram på magen nu, vilka krafter de små guldklimparna besitter;) Ibland känns det ganska otroligt att inte hela magen spruckit =p

På bilden syns hormonranden lite svagt. I själva verket är den väldigt väl synlig, speciellt mellan blygdbenet och naveln, men även från naveln och upp till brösten. Tur att den inte är så tjock iaf, hehe, men särskilt snyggt är det ju inte.

2 kommentarer:

  1. Det verkar ha varit en underbar dag! :) Vi längtar efter att ses snart igen. Kraaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dagen var jättebra =) Ja, vi hoppas det inte dröjer allt för länge innan vi ses igen, kram

      Radera