lördag 8 september 2012

Grötdags!

Igår fick Mirjam prova gröt för första gången. Det gick ganska bra, jag gjorde den lite lösare än rekommenderat och hon fick bara några skedar + liite päronpure till.

Första åkte ut direkt men sedan hamnade det mesta i magen (tror jag;) purén var dock inte god alls.. Kanske blev det för mkt med 2 smaker på en gång (nya rek säger dock att det är helt ok..)

En effekt av det hela fick b känna av i morse - Honey, why do her farts smell? Och senare vid blöjbytet - OMG it stinks so bad!! Haha, jotack, inte den trevligaste bieffekten av att ha börjat med fast föda, och då fick hon ändå bara lite lite..

Man förstår hur bortskämd man varit luktmässigt när hon helammats, då luktar det ju bara lite surt, detta var något helt annat;)

Skönt att veta att magen funkar såhär långt iaf:)

Nu i morse fick hon igen, så att B skulle få vara med och ge henne. Det gick betydligt bättre, nu var päronpurén helt ok också, hon fick lite mot slutet.
Att få äta med sked är väldigt spännande, så spännande att hon tog den helt enkelt och körde in i munnen själv - kan själv;)

Kladdigt blir det! Därför fick hon sitta i pyjamasen i morse när hon åt, perfekt, bara att tvätta mun och händer och sedan på med nya kläder;)

Bild 1 är från i morse och bild 2 från igår då hon fick sin första smakportion - de lär sig fort de små liven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar