måndag 17 september 2012

Firande

Det har varit fullt hus här i helgen. Vi har firat vår mor som fyllt 50 år denna helg så alla mina syskon med respektive har varit här + mamma då såklart =)

Det började i fredagskväll när syster S och hennes sambo C kom hit. B kom hem sent så det blev inte att vi gjorde nått den kvällen mer än att äta lite och se på tv samt prata om morgondagen. Lördag morgon kom syster J & hennes man O samt dottern S (de hade sovit hos vänner natten innan så de var redan på plats i lkpg). Vi handlade lite och fixade med det sista innan småsyskonen och V's pojkvän C samt mamma kom. Mamma har inte vetat något om denna dag mer än att hon skulle åka bil och sova över någonstans samt ha vanliga och lite finare kläder med sig. När de närmade sig lkpg förstod hon nog att de skulle till oss;)

Först åt vi en lättare lunch innan systrarna S&N följde med mamma till stan. Där fick hon massage och manikyr på en salong, under tiden umgicks vi andra här hemma. Vi andra syskon + Mirjam åkte sedan in till stan och mötte upp mamma, S&N på ett café. Det var superfint väder så vi satt ute och fikade, det var jättemysigt att bara umgås alla syskon + mamma =) Sedan tog vi en promenad vid stångån. 

Hem igen och göra sig i ordning inför kvällen (som sagt, mamma visste inte vad vi skulle göra eller vart vi skulle vara), B hade gjort chokladfondue och pannacotta som vi åt under tiden samt skålade i champagne (eller alkoholfri cider;) 

Eftersom det bara var jag (av oss som hade körkort) som planerat att hålla sig helt nykter så fick inte alla plats i en bil så därför fick en del åka buss (blev lite bråttom där efter ett tag) medan S,N, mamma, jag och Mirjam åkte senare i vår bil.

Vi skulle nämligen till scandic city och äta på deras restaurang. Förutom oss så väntade mammas syskon + respektive där i restaurangen när vi kom, det blev en glad överraskning för henne =)

Vi hade en jättemysig kväll med god mat och mycket fina minnen =) Det gick faktiskt bra att äta med 2 små bebisar även om det blev lite gnälligt där mot slutet. Vi passade även på att ta fina släktkort och även generationskort (då mormor&morfar inte finns i livet längre blir det "bara" 3 generationer men fint att ha ändå). 

Vi åkte sedan hem och sov hos oss, alla utom J&O + Stella som sov hos deras vänner. Det blev alltså 7 extra gäster + en till hund som sov här, men tycker faktiskt att det gick jättebra. Skönt med stort vardagsrum =) Mamma fick sova i eget rum, hon fyllde ju faktiskt år;)

På söndagen firade vi mamma med sång och tårta innan de åkte hem igen. S&C stannade lite längre och vi passade på att planera lite inför dopet (de är ju Mimmis gudföräldrar). 

När alla åkt hem passade vi på att åka till maxi och köpa dekorationsgrejer till tårtorna som vi ska ha på dopet så nu finns det hemma. Hoppas det blir bra;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har vi varit på handelsbanken och öppnat konton. Vi kommer nu ha 2 olika banker i ett par månader innan alla överföringar är gjorda, då kommer allt att avslutas hos nordea. Det känns jättebra, bankkvinnan som sköter vårt "fall" är väldigt trevlig och förklarade bra. Så nu är alla konton precis som vi vill och vi har öppnat upp ett långtidsspar med stående överföringar så vi förhoppningsvis kan börja spara upp en buffert så man slipper bli så sårbar när något händer.. Barnkonto har vi också fixat samt vanligt korttidsspar och lönekonto. Mycket papper blev det;) Nu gäller det bara att se till så alla överföringar ändras till det nya kontot och så man inte glömmer nått autogiro eller e-faktura, fast jag brukar ha stenkoll så det ska nog inte bli nått problem=)

------------------------------------------------------------------------------

Bilder från helgen!!

Söta mamma på salongen
Fått naglarna fixade
Noomie och Mamma
Sandra & Mamma
Vid stångån
=)
Mysiga fiket vi var på =)
Vi satt ute i det fina vädret
Glädje
Fina familjen, vici & johanna är utanför bild

Mimmi var med på ett hörn
Fina bebis <3
Promenad vid stångån











Johanna välkomnade oss på restaurangen
Till bords
J & Sture
Oskar & Stella
Sötnöten



Brandon, Mirjam och Noomie

Hos moster
Trött bebis hos mamma =)
Victoria & Carl






Vill ha nappen =)











Mamma, P-O och Lisa
Kusinerna <3
Mamma med sina syskon + respektive

Mamma med alla sina barn + barnbarn
Här är även allas respektive med
Generationsfoto
Anna-Lisa och Mirjam

Tjena
Brandon
C & V
Brandon & Stella
Aptitretare -  getostsoppa och oxsvans
Förrätt - Gravat rådjur med kantarellknyte samt örtsallad, karljohansvampsmajonäs och macadamianötter.

Huvudrätt - Halstrad gös med sellericreme, krabba och pak choi, serveras med citrus risotto (separat skål)
Efterrätt - Vit chokladterrine med blåbärssorbet och limecurd

Tårtorna morgonen efter












 Mamma/Mormor och Stella
Båda barnbarnen. Stella har vuxit ikapp så nu är de lika stora =)

Mimmi vill känna på sin kusin;)
Stella känner tillbaka
<3


Sång för mamma på födelsedagen =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar