fredag 25 november 2011

Lång dag

Idag har vi farit omkring. Först var vi på rusta för att handla en girlang till altanen, sjukt mycket folk idag (fredag och löning), hittade även lite ljus och annat välbehövligt. Sedan var vi på Willys och handlade mat, tog ett bra tag att bara hitta p-plats. Vi hann även med ett besök till djuraffären för att handla lite kattungemat. 

med lite snö på detta blir det nog fint;)
Klockan 14:00 hade vi tid på VC i Åby så vi åkte dit. B har åter igen fått problem med leder som svullnat upp. I våras var det armbågen - då fick han gå med gipsskena i flera veckor - i somras var det fotleden - kryckor i 2 veckor - för en månad sedan var det tåleden(?) - och nu är det ena knogen som svullnat upp. 

Varje gång får han lämna prover, sist tog de tydligen 10 rör blod.. Men som vanligt hittas inget fel. 
Idag fick vi en bra läkare som hade lite förslag på vad det kunde vara så på måndag är det dags för nya blodprover men denna gång lite andra tester. Han ska testa för specifika sjukdomar denna gång. Tidigare läkare har sagt att han haft infektioner men det trodde inte denna läkare. Dessutom sa han att B har en annan typ av blod..
Blodtypen kan vara ärftlig så jag hoppas verkligen att vårt barn inte ärver det då man kan bli mer mottaglig för vissa sjukdomar om man har denna typ..

Nu har han iaf fått ordentligt med värktabletter och inflammationsdämpande så han är lite yr och lullig. Skönt att en läkare äntligen tog honom på allvar!! Nu vill vi bara få veta vad som är orsaken till all denna skit!

Efter läkarbesöket hämtade vi ut medicinerna och då passade jag även på att hämta min babybox. 

Denna hämtar man alltså ut på apoteksgruppen och den är helt gratis. Man behöver bara registrera sig på  apoteksgruppen.se så får man ett nummer som man visar i kassan.



 Boxen innehöll: 3 tidningar, 1 pkt tuggummi, 1 bambinosked, 2 nappar (0-3mån), en necessär från sebamed med babysalvor, olja och babybadskum samt leksak. Man fick även ett erbjudande om att gå med i en lek&lär klubb för barn. 

Har hört både negativt och positivt om denna box, jag tycker sakerna är helt ok, det är ju inget man betalar för och det är helt frivilligt. Jag tycker det är kul iaf. 
Har även fått ett paket från vi föräldrar med tidning, rabatter och en valfri body på kappahl samt gratis produkter från weleda. 
Gillar man MAM på facebook får man oxå en gratis napp hem. 

Sedan får man en babybox från pampers http://www.babybox.se/?partner=BARNENSHUS som man kan hämta ut på barnens hus, även där är allt gratis och man behöver bara registrera sig på länken ovan.

På BB får man en box från libero (oxå gratis bara att regga sig) innan man åker hem. Skulle inte ditt BB ha boxen så kan man maila dem och få boxen hemskickad. 

Det finns alltså massa erbjudanden man kan utnyttja som gravid, OM MAN VILL!  

Sedan åkte vi åter in till stan och handlade lite på MAXI, vi hade fått välkomstgåvor från ica (pga flytten) som gick ut nu i helgen så vi passade på att hämta ut dem. Det var 2 pkt kaffe och 2 pkt bullar (inte helt fel;) Passade även på att köpa pepparkaksdeg för på söndag ska vi baka=)

Sedan åkte vi äntligen hem, nu är vi båda trötta. Imorn börjar jag jobba 6:45 så får åka hemifrån strax före 6.. Men det ska nog gå bra det med. B ska vara hemma och vila ordentligt.

1 kommentar:

  1. Vad mysigt det blev med ljusslingan! :) Vi packar och grejar för fullt. Längtar tills vi också kan julpynta. :)

    SvaraRadera