torsdag 13 oktober 2011

Ultraljud 13/10-11

Nu har vi varit på ultraljud och fått se vår lilla groda igen. Det var helt underbart att se hur livat det var i magen, inte still för en sekund:)




Anledningen till att vi gjorde ultraljud idag var eftersom vi bestämt oss för att göra CUB. Vi har pratat om det här hemma och kom fram till att DS är för oss ingen anledning till abort men det finns värre kromosomavvikelser som ej är förenligt med ett värdigt liv och skulle vårt barn visa sig ha det skulle vi hellre vilja veta det i tid och kunna avbryta graviditeten än att få veta det efter förlossningen.

Blodproverna togs förra besöket och idag mättes nackspalten i nacken på fostret, det s.k NUPP-testet. Allt gick fint och vi fick en risk på 1:21360, dvs väldigt liten risk för kromosomavvikelse. Det kändes väldigt skönt.

Det var riktigt spännande att få se hur h*n sparkade, sög på tummen och svalde vatten. BM sa att det var väldigt bra att h*n gjorde det för då kunde hon se att det fungerade i kroppen och att njurarna fungerade då även den lill*s urinblåsa var fylld.

Nu kan vi pusta ut lite, mycket kan fortfarande hända men den absolut värsta perioden är över, nu vill jag börja njuta av graviditeten:)

Efter ultraljudet åkte vi till babyproffsen och provade barnvagnar, kändes nästan som att kliva in på "förbjuden" mark när man gick in, hehe, vi vänjer oss nog;)

Efter detta ultraljud fick jag datumet 21/4-12 som bf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar