tisdag 27 november 2012

BVC och att vara tidig

Idag hade vi tid på BVC med Mirjam. Det var nästan 2 månader sedan sist så det har hänt en hel del;)

7,5 månader:
Vikt: 9220g
Längd: 71,5cm
Hf: 44,5cm

Hon har på 2 mån blivit 1240g tyngre och 5,5 cm längre.. Vikten är precis på mittenkurvan som den varit nästan från start men längden var nu en halv över mittkurvan, sköterskan på BVC hade svårt att mäta henne då hon vägrade att ligga still så hon sa att hon tror att hon inte riktigt är så lång utan mer runt 70cm men vi får se nästa gång.

Sedan började hon prata om hur Mirjam ligger till i utvecklingen - hon sa att Mirjam är väldigt tidig och har varit redan från början. Jag har ju hört det från många senaste månaden men inte reflekterat över det så mycket innan. Vi träffar inte så många andra bebisar regelbundet så det är svårt att veta hur en 7 månaders "brukar" vara.

Det är inget fel med att vara tidig men det kräver mer av oss föräldrar med att passa på henne och så måste man förstå att även om hon motoriskt sett är tidig så är det inte säkert att hon hänger med mentalt - det kan bli frustrerande för henne och även jobbigt att bli tagen för att vara äldre än vad hon är.

Det går inte att förutspå hur fort det kommer att gå men hon sa att vi skulle vara beredda på att hon kanske går vid 9 mån ålder.. Eller, hon sa att med den energi Mimmi har så springer hon nog, hu ja..

Vi pratade även om hennes minimala sömnbehov.. Vissa barn behöver inte sova så mycket, däremot sov hon innan bra på natten och det gör hon inte längre men det beror troligen på att utvecklingen går så fort nu, hoppas det blir bättre snart..

Annars är hon en glad tjej som alltid ska vara med där det händer, inte ett dugg blyg och flörtar med alla. En riktig liten charmknutte mao.

Nästa besök blir i januari och sedan läkarbesök i februari :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar