onsdag 13 juni 2012

2 månader

Idag blir Mimmi 2 månader, helt otroligt vad det går fort. Vi har även "avancerat" från storlek 2 på blöjor till storlek 3. Hon kan fortf ha storlek  2 men det har läckt på sidan nu några gånger (och en gång upp över hela ryggen) så vi provar en storlek större för att se om det blir bättre.

Igår var en bra dag. Mimmi gick med på att hänga på armen en del och vi tog inte fram sjalen fören under eftermiddagen när hon började "kolikskrika". Vi fick en hel del leenden från henne och massor "prat" =) Vet inte varför gårdagen blev så bra, kan bero på att B var hemma och kunde hjälpa till så jag inte var så stressad, kan vara att hon hade en bra dag helt enkelt (även kolikbarn kan ha bra dagar.. har jag hört) eller så kan det vara så att koliken börjar lugna ner sig lite (för tidigt att utvärdera efter en endaste dag, kan ju slå tillbaka med full kraft idag.. hoppas inte).

I vilket fall som helst var det jättemysigt att ha en bebis som satt på armen och inte grät hela tiden. Hon var nyfiken på omgivningen och jag tog henne på en tur i trädgården. Vi satt och myste på en filt medan B fixade i trädgården (det växer galet snabbt nu).

Det var eg mest när hon skulle äta och sova som hon var ledsen (inte före utan efter). Det märks så tydligt ca 2-5 min in i amningen att magknipet kommer. Hon sparkar och fäktar med armarna och sedan släpper hon bröstet och skriker =( Så följden av detta blir att jag får "små-amma" ofta vilket i sin tur inte är bra då magen får jobba hela tiden - det blir en ond cirkel av det hela.


Har FORTFARANDE inte fått sms från apoteket om medicinen. Nu har det gått en vecka, EN VECKA!! Vad håller de på med, är riktigt förbannad faktiskt. Ska det ta så lång tid att få hem en receptbelagd medicin?? Är inte alls sugen på att åka till V-by igen utan den (Lillebror tar studenten på fredag...)
Ska Mimmi gå omkring och ha ont i onödan bara för att de är sega??

Det är nu 3 veckor sedan jag började kämpa för att hon skulle få medicinen. Först besök på vc, prova alvedon.. sedan ringa och få remiss till barnkliniken, vänta en vecka på att få komma och nu då väntat ytterligare en vecka på apoteket.. ingen medicin än..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår när hon var så lugn så passade vi på att göra hand- och fotavtryck. Det var lite knepigt att få henne att hålla ut handen (foten gjorde vi avtryck på när hon sov;) och hon ville helst ha handen som en knytnäve, men det blir inget bra avtryck då;) Efter 5 försök lyckades vi få till ett helt ok avtryck. Idag ska jag göra i ordning ramarna tänkte jag (om hon är lugn dvs). Efter avtrycken fick hon bada (saltdegen man gör avtrycket i är inte  så nyttig att få i sig och det är lätt hänt eftersom hon typ alltid har händerna i munnen..) och vi trodde hon skulle gilla det som vanligt, men nepp, inte då, hon blev jätteledsen så det blev ett snabb-bad men hyfsat ren blev hon iaf;)


Liten bildbomb =)
 Hemma hos mamma/mormor.
 Mys på morgonen (eller ja, om man vill kalla 4:30 morgon.. är ju ljust ute då iaf)
Mimmi var på bushumör då iaf..
Mysa hos Pappa =)
Goding
Samtal med Pappa pågår :)
Sover hos mamma
 En glad skit;)












Magont
Glad igen efter massa pruttande;)
 Gosa lite
Stretching;)
Haha, här vet jag faktiskt inte vad hon håller på med:P
Somnar i min famn <3


1 kommentar:

  1. tänkte på det, du kan inte ringa apoteket och fråga, för en vecka brukar man ju inte behöva vänta liksom.kanske blivt något fel?? Hoppas hur som att det löser sig. kram

    SvaraRadera